John McGuire Guitars...

 

"Building great guitars, runs in the family"

 

Inderdaad deze quote slaat op John McGuire; zijn vader Mike McGuire zal voor veel mensen wel een belletje doen rinkelen. Hij was namelijk een van de grondleggers van het gitaaricoon Valley Arts Guitars... Met de Custom Pro reeks maakte ze in de jaren '80 en begin jaren '90 gitaren die nog steeds vele gitaristen doen kwijlen... Namen als Larry Carlton en Steve Lukather (Toto) waren jarenlang verbonden aan dit merk middels hun signature modellen.

Na het Valley Arts verhaal is Mike McGuire bij Gibson gaan werken als hoofd van de Customshop afdeling. Zijn zoon John heeft hier ook 10 jaar gewerkt om de kneepjes van het vak te leren.

Nu is eindelijk het punt bereikt dat John op eigen benen wil staan met zijn eigen modellen die hij maakt onder de naam John McGuire Guitars; Customshop kwaliteit met een knipoog naar de oude Custom Pro's van Valley Arts.

Zoals velen weten hebben wij zelf ook al jarenlang een grote voorliefde voor de oude Valley Arts gitaren en het is voor ons dan ook een geweldige stap dat we de eerste officiële dealer van Nederland zijn voor de John McGuire Guitars!

Wij zullen altijd een paar modellen op voorraad hebben en daar de lijnen kort zijn is het ook mogelijk om John een gitaar met eigen wensen te laten bouwen. Denk daarbij aan houtsoort, kleur, hardware en pickups.

Interesse? Bel of mail voor een afspraak dan kunt u zelf kennismaken met deze waanzinnige instrumenten...

 

Check ook: www.johnmcguireguitars.com

Wordt vervolgd!